Hydrogel-technologie

Een van de grootste problemen met curcumine uit kurkuma(extract) is zijn lage bio-beschikbaarheid in het bloedplasma. Kurkuma is moeilijk oplosbaar en heeft een lage permeabiliteit. Daarnaast breekt het snel af tijdens het passeren van het maag-darm-leverstelsel en wordt het grotendeels uitgestoten. Hierdoor is er een hoge dosis kurkuma(extract) nodig om significante curcuminegehaltes te bereiken in het bloedplasma. De belangrijkste oorzaken voor lage curcuminegehaltes in het bloedplasma zijn dus slechte absorptie, snelle afbraak en uitscheiding. Daarnaast kan een te hoge dosis aan kurkuma(extract) eventueel bijwerkingen zoals bloedverdunning en klachten van het maag-darmstelsel veroorzaken.
Verhoging van de bio-beschikbaarheid van curcumine uit kurkuma
Er zijn verschillende toedieningsvormen om de bio-beschikbaarheid van curcumine uit kurkuma te verhogen, o.a. toevoeging van verschillende kruiden en/of oliën of micellaire toepassingen. Echter zijn dit allemaal vormen van orale inname die door het maag-darm-leverstelsel heen moeten.
Hydrogel-technologie
Hydrogel-technologie is daarentegen een unieke toepassing waarbij kurkuma-extract in pastillevorm wordt aangeboden. De pastilles smelten langzaam in de mond. Door buccale (wangslijmvlies) absorptie komt een hoog percentage bio-actieve curcuminoïden samen met alle andere in kurkuma aanwezige werkzame stoffen direct in de bloedbaan terecht. Het maag-darm-leverstelsel wordt grotendeels vermeden.
Voordelen
Terwijl er bij kurkumapreparaten veel nadruk wordt gelegd op de biologische beschikbaarheid van curcumine in de bloedbaan, wordt er weinig aandacht besteed aan de biologische activiteit daarvan.
Pastilles zijn uniek in beide opzichten. Door buccale (wangslijmvlies) absorptie komt een hoog percentage en absolute hoeveelheid biologisch actieve curcuminoïden samen met alle andere in kurkuma aanwezige werkzame stoffen direct in de bloedbaan terecht. Het maag-darm-leverstelsel wordt grotendeels vermeden.